Quantcast

xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

classic Classic list List threaded Threaded
13 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alaoui-3
Hi,

I have a problem after using the instance-passing="forward" method.
Here's a summary of my problem.
I'm dealing with quiet a big xforms instance so i have to use forward instead of redirect because of the amount of informations that was send throught the url.
When  i used the forward method, the xforms instance passing was ok.


But, there is one problem
I have some xforms:bind instruction to calculate instance nodes attributes.

<xforms:bind nodeset="mynode/@myjavascript" calculate="'calljs()...'/>
<xforms:bind nodeset="mynode/@mysql" calculate="'select ...'/>

Here is the problem
"When i'm using redirect the instance nodes attributes are correctly filled in the destination page as well as the other orbeon attributes like xxforms:valid, xxforms:relevant
But when i'm using the forward method, the attribute is not filled until i do a submit of my destination page
So i'm not able to use calculate node attributes when i'm using the instance-passing="forward" method"

Can you help me with this ?

Thanks in advance



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alessandro  Vernet
Administrator
--- [hidden email] wrote:

> But, there is one problem
> I have some xforms:bind instruction to calculate instance nodes
> attributes.
>
> <xforms:bind nodeset="mynode/@myjavascript" calculate="'calljs()...'/>
> <xforms:bind nodeset="mynode/@mysql" calculate="'select ...'/>
>
> Here is the problem
> "When i'm using redirect the instance nodes attributes are correctly
> filled in the destination page as well as the other orbeon attributes
> like xxforms:valid, xxforms:relevant
> But when i'm using the forward method, the attribute is not filled until
> i do a submit of my destination page
Do you mean that you get to the destination page, but the attributes have
not been filled in based on your "calculate", however if you submit that
destination page (which stays on the same page), then the attributes show
the calculated value?

We are not aware of any problem with the calculate not being evaluated as
your arrive on a page with from a "forward" versus a "redirect". So you
might have to send us an example that we can run locally so we can
reproduce the issue.

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
--
Follow Orbeon on Twitter: @orbeon
Follow me on Twitter: @avernet
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alaoui-3
In reply to this post by Alaoui-3
Yes this is exactly the problem I encountered :
"calculate not being evaluated as your arrive on a page from a "forward" versus a "redirect"
"but also : xxforms attributes are not being evaluated on the same manner"

Some code is joined to this e-mail.

Youssef Medaghri-Alaoui
 
Software Factory
netCom, Groupe ONA
 
Technopark, Route de Nouacer
RS 114 & CT 1029 Casablanca
6ème étage
 
[hidden email]
tél    +212 22 872 056
mob +212 61 078 735
-----Message d'origine-----
De : Alessandro Vernet [mailto:[hidden email]]
Envoyé : mercredi 10 août 2005 22:23
À : [hidden email]
Objet : Re: [ops-users] xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

--- [hidden email] wrote:

> But, there is one problem
> I have some xforms:bind instruction to calculate instance nodes
> attributes.
>
> <xforms:bind nodeset="mynode/@myjavascript" calculate="'calljs()...'/>
> <xforms:bind nodeset="mynode/@mysql" calculate="'select ...'/>
>
> Here is the problem
> "When i'm using redirect the instance nodes attributes are correctly
> filled in the destination page as well as the other orbeon attributes
> like xxforms:valid, xxforms:relevant
> But when i'm using the forward method, the attribute is not filled until
> i do a submit of my destination page
Do you mean that you get to the destination page, but the attributes have
not been filled in based on your "calculate", however if you submit that
destination page (which stays on the same page), then the attributes show
the calculated value?

We are not aware of any problem with the calculate not being evaluated as
your arrive on a page with from a "forward" versus a "redirect". So you
might have to send us an example that we can run locally so we can
reproduce the issue.

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws

page-flow.xml (2K) Download Attachment
xforms2.xml (692 bytes) Download Attachment
view2.xsl (1K) Download Attachment
xforms1.xml (604 bytes) Download Attachment
view1.xsl (1K) Download Attachment
resources.zip (3K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

date picker and classic Xforms engine

Alexander Žaťko
How to integrate the date picker that is used on the "controls" example
into a xform served by the classic OPS xforms engine?

thanks

A.




--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: date picker and classic Xforms engine

Erik Bruchez
Administrator
Alexander Zatko wrote:
> How to integrate the date picker that is used on the "controls" example
> into a xform served by the classic OPS xforms engine?

"Use the source, Luke" ;-)

FYI we use this calendar:

   http://www.dynarch.com/projects/calendar/

-Erik



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: date picker and classic Xforms engine

Alexander Žaťko
Right :-)

What I really wanted to know was to find out if the OPS classic
XForms-engine had a built-in mechanism that would style an XForms
"date" input as a date picker automatically. But judging from the
response this is not the case.

Thanks

A.

On Aug 11, 2005, at 1:44 PM, Erik Bruchez wrote:

> Alexander Zatko wrote:
>> How to integrate the date picker that is used on the "controls"
>> example into a xform served by the classic OPS xforms engine?
>
> "Use the source, Luke" ;-)
>
> FYI we use this calendar:
>
>   http://www.dynarch.com/projects/calendar/
>
> -Erik
>
>
> --
> You receive this message as a subscriber of the
> [hidden email] mailing list.
> To unsubscribe: mailto:[hidden email]
> For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
> ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: date picker and classic Xforms engine

Alexander Žaťko
Well, it seems that "xforms-to-xhtml.xsl" contains what I was looking
for. In particular a date input element in the view file needs to
contain attribute
xxforms:type="xs:date".

I will try to document my experience implementing the date picker using
the classic xforms engine after I chew through the code.

I assume the lack of explicit documentation (as opposed to "use the
source") is a matter of limited resources. If this is the case, are you
- the OPS app developers - interested in placing such user-developer
(like myself) produced documentation into the Doc. section of the
orbeon.com site? Another possibility would be to publish missing
documentation on the wiki site.

Please let me know what you think.

A.


On Aug 11, 2005, at 2:09 PM, Alexander Zatko wrote:

> Right :-)
>
> What I really wanted to know was to find out if the OPS classic
> XForms-engine had a built-in mechanism that would style an XForms
> "date" input as a date picker automatically. But judging from the
> response this is not the case.
>
> Thanks
>
> A.
>
> On Aug 11, 2005, at 1:44 PM, Erik Bruchez wrote:
>
>> Alexander Zatko wrote:
>>> How to integrate the date picker that is used on the "controls"
>>> example into a xform served by the classic OPS xforms engine?
>>
>> "Use the source, Luke" ;-)
>>
>> FYI we use this calendar:
>>
>>   http://www.dynarch.com/projects/calendar/
>>
>> -Erik
>>
>>
>> --
>> You receive this message as a subscriber of the
>> [hidden email] mailing list.
>> To unsubscribe: mailto:[hidden email]
>> For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
>> ObjectWeb mailing lists service home page:
>> http://www.objectweb.org/wws
>



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: date picker and classic Xforms engine

Alessandro  Vernet
Administrator
In reply to this post by Alexander Žaťko
--- Alexander Zatko <[hidden email]> wrote:
> What I really wanted to know was to find out if the OPS classic
> XForms-engine had a built-in mechanism that would style an XForms
> "date" input as a date picker automatically. But judging from the
> response this is not the case.

Hi Alex,

We are definitely interested in integrating contributed documentation! The
best thing would be to write something which is the style of the "OPS User
Guide" that we could add to the XForms Reference page
(http://www.orbeon.com/ops/doc/reference-xforms). If you write something
that wouldn't fit directly in the OPS User Guide (because it is work in
progress, or in a different style), you can put it on the project Wiki
(https://wiki.objectweb.org/ops/).

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
--
Follow Orbeon on Twitter: @orbeon
Follow me on Twitter: @avernet
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: date picker and classic Xforms engine

Erik Bruchez
Administrator
Alessandro Vernet wrote:
> --- Alexander Zatko <[hidden email]> wrote:
>
>>What I really wanted to know was to find out if the OPS classic
>>XForms-engine had a built-in mechanism that would style an XForms
>>"date" input as a date picker automatically. But judging from the
>>response this is not the case.

> We are definitely interested in integrating contributed documentation! The
> best thing would be to write something which is the style of the "OPS User
> Guide" that we could add to the XForms Reference page
> (http://www.orbeon.com/ops/doc/reference-xforms). If you write something
> that wouldn't fit directly in the OPS User Guide (because it is work in
> progress, or in a different style), you can put it on the project Wiki
> (https://wiki.objectweb.org/ops/).

Of course! This is an open source project, and the more the
merrier.

-Erik



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alessandro  Vernet
Administrator
In reply to this post by Alaoui-3
--- Youssef MEDAGHRI ALAOUI <[hidden email]> wrote:
> Yes this is exactly the problem I encountered :
> "calculate not being evaluated as your arrive on a page from a "forward"
> versus a "redirect"
> "but also : xxforms attributes are not being evaluated on the same
> manner"

Hi Youssef,

You are right! The model item properties are not evaluated on the instance
when you do a forward. That's a nice catch. I have fixed the bug and
checked in the code, so this will work in the next "unstable build". Which
version of OPS are you using right now?

https://forge.objectweb.org/tracker/index.php?func=detail&aid=303883&group_id=168&atid=350207

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
--
Follow Orbeon on Twitter: @orbeon
Follow me on Twitter: @avernet
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alaoui-3
In reply to this post by Alaoui-3
Hi I'm using Orbeon.jar 1.7 and studio1.2.2

Youssef Medaghri-Alaoui
 
Software Factory
netCom, Groupe ONA
 
Technopark, Route de Nouacer
RS 114 & CT 1029 Casablanca
6ème étage
 
[hidden email]
tél    +212 22 872 056
mob +212 61 078 735
-----Message d'origine-----
De : Alessandro Vernet [mailto:[hidden email]]
Envoyé : vendredi 12 août 2005 23:36
À : [hidden email]
Objet : RE: [ops-users] xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

--- Youssef MEDAGHRI ALAOUI <[hidden email]> wrote:
> Yes this is exactly the problem I encountered :
> "calculate not being evaluated as your arrive on a page from a "forward"
> versus a "redirect"
> "but also : xxforms attributes are not being evaluated on the same
> manner"

Hi Youssef,

You are right! The model item properties are not evaluated on the instance
when you do a forward. That's a nice catch. I have fixed the bug and
checked in the code, so this will work in the next "unstable build". Which
version of OPS are you using right now?

https://forge.objectweb.org/tracker/index.php?func=detail&aid=303883&group_id=168&atid=350207

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/




--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Alaoui-3
In reply to this post by Alaoui-3
Hi Alessandro,

I've downloaded the latest cvs snapshot from forge.objectweb but i tit designed for the new version of orbeon plateform.

Is it possible to send me a patch because It will represent a lot of work if I have to migrate my 2 orbeon applications to the new ops version.

Thanks in advance

Youssef Medaghri-Alaoui
 
Software Factory

-----Message d'origine-----
De : Alessandro Vernet [mailto:[hidden email]]
Envoyé : vendredi 12 août 2005 23:36
À : [hidden email]
Objet : RE: [ops-users] xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

--- Youssef MEDAGHRI ALAOUI <[hidden email]> wrote:
> Yes this is exactly the problem I encountered :
> "calculate not being evaluated as your arrive on a page from a "forward"
> versus a "redirect"
> "but also : xxforms attributes are not being evaluated on the same
> manner"

Hi Youssef,

You are right! The model item properties are not evaluated on the instance
when you do a forward. That's a nice catch. I have fixed the bug and
checked in the code, so this will work in the next "unstable build". Which
version of OPS are you using right now?

https://forge.objectweb.org/tracker/index.php?func=detail&aid=303883&group_id=168&atid=350207

Alex

--
Blog (XML, Web apps, Open Source): http://www.orbeon.com/blog/




--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: xforms forward vs redirect (xforms:bind problem)

Erik Bruchez
Administrator
Youssef MEDAGHRI ALAOUI wrote:
> Hi Alessandro,
>
> I've downloaded the latest cvs snapshot from forge.objectweb but i tit designed for the new version of orbeon plateform.
>
> Is it possible to send me a patch because It will represent a lot of work if I have to migrate my 2 orbeon applications to the new ops version.

Plus, OPS 3.0 is still in flux...

Somebody will need to backport the patch. I sent you some information by
separate email.

-Erik



--
You receive this message as a subscriber of the [hidden email] mailing list.
To unsubscribe: mailto:[hidden email]
For general help: mailto:[hidden email]?subject=help
ObjectWeb mailing lists service home page: http://www.objectweb.org/wws
Loading...