Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

cargilan
Hello everybody,

I'm having some problems upgrading from orbeon 3.9 to 4.1, specifically regarding the persistence layer.

In orbeon 3.9, the persistence has been working OK, we have the following configuration in the properties file (properties-local.xml):
<property as="xs:anyURI"  name="oxf.fr.persistence.app.uri.*.*.*" value="http://localhost:8080/AppOrbeonPersistence/persistence"/>

But when upgrading to orbeon 4.1, and using that same configuration it crashes even when going to the orbeon homepage (http://localhost:8080/orbeon/), and the log shows the following:

Servlet initialized.
/ - Received request
/ - Timing: 1105
/home/ - Received request
error caught {controller: "oxf:/apps/home/page-flow.xml", method: "GET", path: "/home/"}
|An Error has Occurred                                                                                                

|URL generator found null URL for config:
|<config/>

I guess it's a configuration problem because if we start orbeon without the property (<property as="xs:anyURI"  name="oxf.fr.persistence.app.uri.*.*.*" value="http://localhost:8080/AppOrbeonPersistence/persistence"/>) we can navigate to the orbeon homepage and start the form builder etc (althought without persistence). But I've been trying a lot of different configurations and haven't achieved nothing.

Does anybody have any ideas?
Thanks in advance.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

cargilan
Hello all,

I managed to solve the crashes. it was my fault because I put the properties in "properties-prod.xml" instead of "properties-local.xml" :\ my bad for reading the log "Using run mode: prod
Using properties file: oxf:/config/properties-prod.xml" while starting orbeon.

Orbeon starts fine now and I can start the form builder and the form runner, but I can't connect it to my persistence app.
In orbeon 3.8 and 3.9 just by setting the next line works:

<property as="xs:anyURI" name="oxf.fr.persistence.app.uri.*.*.*" value="http://localhost:8080/AppOrbeonPersistence/persistence"/>

Do I have to put something more in orbeon 4.1+?

I would appreciate any ideas or help. Thank you.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

cargilan
Hello,

Forgot to explain the "I can't connect it to my persistence app". Even if i use the property "oxf.fr.persistence.app.uri.*.*.*" the form runner keeps showing the default exist forms.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

Erik Bruchez
Administrator
The persistence configuration properties changed with 4.0. See:

    http://wiki.orbeon.com/forms/doc/developer-guide/release-notes/40#TOC-Form-Runner-persistence-layer-configuration

-Erik
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

cargilan
Thanks Erik, finally i was able to connect it to my persistence app. The form runner now shows my forms.
I changed the property:

<property as="xs:anyURI"  name="oxf.fr.persistence.app.uri.*.*.*" value="http://localhost:8080/AppOrbeonPersistence/persistence"/>

to:

<property as="xs:string" name="oxf.fr.persistence.provider.*.*.*" value="apporbeon"/>
<property as="xs:anyURI"  name="oxf.fr.persistence.apporbeon.uri"
              value="http://localhost:8080/AppOrbeonPersistence/persistence"/>


Thanks again for your help.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Problems upgrading from 3.9 to 4.1 and persistence

Erik Bruchez
Administrator
Excellent, I am glad it helped.

-Erik
Loading...